Prvé dve etapy rekonštrukcie námestia chcú dokončiť v máji

16.03.2011 Stropkov

Stropkov 16. marca (TASR) – V centre Stropkova po zimnej prestávke opäť pokračujú práce na rekonštrukcii Námestia SNP. Hovorca MsÚ v Stropkove Imrich Makó informoval, že mesto na prvé dve etapy revitalizácie centrálnej zóny získalo nenávratné finančné prostriedky vo výške 1,4 milióna eur z európskych zdrojov. Podľa zmluvy s dodávateľom by tieto práce mali byť ukončené do konca mája 2011.
Makó doplnil, že v súčasnosti sa dokončuje osadzovanie lavičiek, smetných košov a ďalších prvkov drobnej architektúry a upravujú sa plochy pre výsadbu zelene, ktoré lemujú komunikácie a chodníky. Zároveň sa pripravujú práce na dokončenie parkoviska z východnej strany, kde je ešte potrebné uložiť dlažbu.
Jedným z nových prvkov námestia bude aj fontána. Makó konštatoval, že mala byť pôvodne dokončená až v tretej etape, ktorú má financovať mesto z vlastných zdrojov. Mesto však chce, aby fontána bola funkčná už pri odovzdávaní prvých dvoch etáp. Momentálne prebieha výberové konanie na dodávateľa technológie.
Mesto však v tomto roku uvažuje aj o realizácii tretej etapy rekonštrukcie námestia, ktorá by mala stáť približne 310.000 eur, v tomto prípade by však išlo o vlastné zdroje samosprávy. Podľa hovorcu by sa v rámci nej malo pokračovať v budovaní spevnených kamenných plôch, pribudnúť by mal aj chodník s osvetlením, ktorý by spájal Zámockú ulicu s plochou pred novými polyfunkčnými domami.
 

Vyberte región